NavMenu

Firme Geokop i DSD Projekt rade na gradnji puteva i uređenju centra Dervente

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.08.2020. 09:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: schankz/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je ugovore sa izvođačima radova za realizaciju više infrastrukturnih projekata- za uređenja centra grada, rekonstrukciju trideset putnih pravaca, izgradnju potpornog zida za potrebe proširenja pravoslavnog groblja i postavljanje ograde na Partizanovom igralištu.

Vrijednost projekata je 760.000 KM i sredstva će biti obezbijeđena iz ovogodišnjeg kapitalnog budžeta, saopšteno je na sajtu opštine.

Sa domaćom firmom Geokop potpisano je više ugovora, jedan od njih se odnosi na rekonstrukciju putnih pravaca koja će se odvijati u dvije faze. U okviru prve faze biće rekonstruisan 21 putni pravac dok će druga faza obuhvatiti rekonstrukciju devet putnih pravaca u ruralnom području. Ukupna vrijednost radova je oko 630.000 KM.

- Ujedno smo sa istom firmom potpisali ugovor za uređenje centra grada. To je u neposrednoj blizini OŠ Nikola Tesla. Biće to jedna sasvim nova slika Dervente. Vrijednost ovih radova je 80.000 KM. Ukupna vrijednost ugovora koje smo potpisali sa Geokopom je 710.000 KM.

Projekat uređenja centra grada se odnosi na izgradnju saobraćajnice između katastra i džamije odnosno na uređenje prohodnog platoa za pješake sa uređenim sjedenjem i propratnim mobilijarom (klupe, kante, rasvjeta) što treba da obogati lokaciju u samom centru grada formiranjem malog skvera, koji se u budućim ulaganjima vidi kao lokacija za mural na zidu objekta koji se nalazi u sklopu ove lokacije. Izgradnja saobraćajnice između katastra i džamije treba da formira prostor za parkiranje cca 25-28 parking mjesta sa uređenim stazama za pješake, zelenilom i rasvjetom.


Potpisani su i ugovori sa firmom DSD Projekt koja će graditi potporne zidove na gradskom pravoslavnom groblju i koje će biti prošireno za 1.000 grobnih mjesta. Investicija je vrijedna 50.000 KM. Ovoj firmi je povjeren i posao ograđivanja Partizanovog igrališta, sinonima derventskog rukometa, kojim će po završetku radova upravljati Sportski centar Derventa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.