NavMenu

Planirana gradnja nove regionalne bolnice na primorju Crne Gore

Izvor: PR Centar Srijeda, 19.08.2020. 15:07
Komentari
Podeli
(Foto: PR Centar)
Planirana je izgradnja nove regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi, a to će doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je istakao da se u posjeti Opštoj bolnici Kotor uvjerio u posvećenost, znanje i želju da se u narednom periodu realizuju mnogi značajni pojekti.

- Ova bolnica je opterećena, jer ka njoj gravitira veliki broj stanovnika. Kotor je ne samo na evropskoj nego i na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao značajan turistički centar i to je razlog više što država, odnosno Ministarstvo zdravlja, razmišlja o izgradnji nove regionalne bolnice ovdje u blizini Kotora - kazao je Hrapović, prenosi PR Centar.

To će biti novi regionalni centar za Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu.

- Ministarstvo zdravlja je uputilo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se, u okviru Prostornog plana posebne namjene za obalno područje, na katastarskoj parceli upisanoj u list nepokretnosti 817 KO, zona Kavač, predvidi mogućnost izgradnje regionalnog zdravstvenog centra, a ta inicijativa je prihvaćena - istakao je Hrapović.

Predstavnici Ministarstva zdravlja su u prethodnom periodu, kako je dodao, intenzivno razgovarali sa potencijalnim stranim investitorima koji su zainteresovani da, kroz model privatno-javnog partnerstva, sa državom učestvuju u realizaciji ideje.

- Donošenjem Zakona o privatno-javnom partnerstvu i njegovom primjenom ispunjene su i pravne pretpostavke za razmatranje mogućih modela saradnje sa zaintresovanim stranama tako da očekujemo da u naredom periodu i konkretizujemo ovu ideju - naglasio je Hrapović.

Direktor Opšte bolnice u Kotoru, Davor Kumburović, zahvalio se ministru Hrapoviću što je obišao tu zdravstvenu ustanovu u teškom vremenu izazvanom koronavirusom.

- Ministar je imao priliku da se lično upozna sa onim što je što smo radili i postigli u prethodnom periodu. Zahvaljujem ministru na konstruktivnom razgovoru i punoj podršci koju smo svi mi zaposleni u ovoj bolnici osjetili - rekao je Kumburović.

Dodao je da postoje planovi i ideje i "siguran sam da ćemo se u naredom periodu u tom pravcu razvijati".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.