Izvor: eKapija | Srijeda, 19.08.2020.| 10:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Živinice dobijaju 485.000 KM od Vlade FBiH za putnu infrastrukturu i uređenje Gradske pijace

(Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Grad Živinice nedavno je potpisao Ugovore sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine za namjenska sredstva u iznosu od 485.000 KM od kojih će biti realizovana tri značajna projekta na području Grada.

Radi se o projektu putne infrastrukture na području Mjesne zajednice Gračanice, dionica puta Bašigovci-Gračanica preko Krivače, te projektu izgradnje i uređenja savremene Gradske pijace. Osim ovih projekata potpisan je i Ugovor za program podrške Budžetu Grada Živinice koji će imati značajan uticaj za Grad.

Dakle, za realizaciju ovih projekata Vlada FBiH izdvojila je 485.000 KM. Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo kada je u pitanju podrška Vlade FBiH Gradu Živinice, te naglasio kako je jedini preduslov za dobijanje sredstava imati dobar projekat i projektni tim.

- Imamo tri puta koja su ugrožena a jedan put je put Bašigovi-Gračanica preko Krivače za koje smo dobili 260.000 KM. Također, jedan meni bitan projekat jeste i rad pijace s obzirom na to da smo najavili da ćemo je ove i sledeće godine završiti i imati jednu savremenu Gradsku pijacu. Za realizaciju tog projekta izdvojena su sredstva iz Budžeta, te 100.000 KM od Vlade FBiH. Treći projekat jeste projekat podrške Budžetu Grada u iznosu 125.000 KM. Tako da smo kao podršku od Vlade FBiH dobili oko 485.000 KM. Ovom prilikom želim se zahvaliti Vladi FBiH kao i uposlenicima Gradske uprave koji su vrijedno radili projekte, jer je jedini preduslov da se dobiju sredstva iz Vlade FBiH kao i drugih fondova jeste da imate projekat - kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković, te dodaje da su u planu i projekti iz Federalnog ministarstva za raseljena lica.

- Grad Živinice vrijedno je radio na izradi projekata i to se pokazalo ispravnim, te smo skoro pola miliona konvertibilnih maraka namjenski dobili za realizaciju projekata. Ostali su nam i projekti iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe, a sa ministrom smo već razgovarali smo o putnoj infrastrukturi za Raince i put prema Kuljanu, i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana uspjeti i sa njima potpisati ugovore i to u vrijednosti od 200.000 KM -rekao je gradonačelnik Kamenjaković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.