NavMenu

Ovo je prvi grad kompletno pokriven 5G mrežom

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 19.08.2020. 09:03
Komentari
Podeli

(Foto: asharkyu/shutterstock.com)
Južni kineski grad Šendžen prvi je grad u zemlji koji je kompletno pokriven 5G nezavisnim umrežavanjem, izjavio je u ponedjeljak, 17. avgusta, gradonačelnik tog grada Čen Žugui.

Čen je na pres konferenciji rekao da je grad završio zacrtani cilj iz 2019. godine da izgradi 45.000 5G baznih stanica do kraja avgusta 2020. godine kako bi u potpunosti obezbijedio uspostavljanje 5G gradske mreže, prenosi CRI.

Šendžen sada ima više od 46.000 5G baznih stanica, što je gustina stanica za koju se vjeruje da je najveća na svijetu, saopštila je gradska služba za industriju i informacione tehnologije.


Sljedeći korak je podsticanje razvoja 5G industrije tako što će se postići proboj u 5G tehnologijama i izgraditi sveobuhvatni 5G ekosistem.

Ovaj tehnološki centar na jugu kineske provincije Guangdung dom je impresivne grupe kineskih startap kompanija i tehnoloških giganata, uključujući Huawei i Tensent.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.