Izvor: Promo | Utorak, 18.08.2020.| 14:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Comtrade prodao svoj Digital services biznis kompaniji Endava

(Foto: Comtrade)
Comtrade grupacija je objavila da je prodala svoj Digital Services biznis (CDS) kompaniji Endava, vodećoj tehnološkoj uslužnoj kompaniji nove generacije.

Endava pomaže klijentima da transformišu svoje poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rješenja. Endava svoje usluge nudi klijentima iz sljedećih industrija: elektronska plaćanja i finansijske usluge, TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), korisinički proizvodi, maloprodaja, logistika i zdravstvo.

Ovo "spajanje snaga" Endave i CDS-a će imati pozitivne efekte na obje kompanije; Comtrade će se dodatno fokusirati na razvoj i primjenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), kao i kroz uzbudljive nove poslovne poduhvate. Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi sa dodatnim timovima koji će doprinjeti kreiranju novih interakcija između ljudi i tehnologija. Strategija kompanije Endava je da na svakoj lokaciji gdje posluje bude "Najpoželjniji poslodavac" - za najbolje inženjere.

Zaključno sa 31. martom 2020. Endava je imala 6.468 zaposlenih u kancelarijama u Sjevernoj Americi i zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

- CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da vjerujem da će njihova budućnost biti svjetla u okrilju Endave - rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik kompanije Comtrade.

- Veoma sam zadovoljan što CDS postaje dio Endava porodice. Njihove inženjerske vještine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa Endavinim. Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke vještine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente - rekao je Džon Kotrel, generalni direktor kompanije Endava.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.