Izvor: eKapija | Utorak, 18.08.2020.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jedinstveni projekat BHRT-a - Novih šest radijskih stanica za svačiji ukus

(Foto: IkeHayden/shutterstock.com)
BHRT je finalizirao još jedan od svojih projekata, ovog puta riječ je o jedinstvenom projektu u BiH - BHRT iRadio mreži sa šest radijskih stanica - Art radio, Dance radio, Evergreen Radio, Jazz.Ba radio, Sevdah radio i Naš Radio slušatelji mogu pronaći na web stranici www.bhrt.ba u meniju UŽIVO.

Uvažavajući nove tehnologije, i savremeni pristup konzumiranja sadržaja, izrađene su i javnosti dostupne besplatne aplikacije za mobilne telefone na App Store i Google Play na kojem slušatelji mogu na vrlo jednostavnoj i moderno dizajniranoj aplikaciji pronaći svaki od naprijed navednih sadržaja.

Iz Muzičke produkcije BHRT-a su zadovoljni projektom, i nadaju se da će aplikacija ponuditi sve što treba ljubiteljima dobre muzike.

- Na realizaciji projekta iRadio su radili vrsni stručnjaci Muzičke produkcije BHRT-a, inače profesionalci iz oblasti muzike, moderne tehnologije i online medija. Aplikacija BHRT iRadio nudi veću dostupnost i lakšu manipulaciju krajnjim korisnicima, slušateljima. Zamisao je bila da se na jednom mjestu, u aplikaciji mogu pronaći svi žanrovi muzike, bez reklama i sa najnovijim hitovima, kao i muzikom za sve generacije - ističe Jasmin Ferović, rukovoditelj Muzičke produkcije BHRT-a.

Art radio emitira 24-satni program posvećen umjetničkoj-ozbiljnoj muzici, najvećim projektima i kompozitorima svih vremena. Srce radija čine popularna djela u cilju stvaranja novog slušateljstva i dodatne edukacije starijih ljubitelja navedenog žanra. "Umjetnička muzika je hit!"

Dance radio emitira 24-satni program posvećen elektroničkoj plesnoj muzici. Akcent je na velikim hitovima koji su obilježili nastanak i razvoj navedenog žanra. Radio promovira i sve ono što je aktuelno od muzičkih zbivanja na svjetskoj dance sceni. "Radio uz koji plešemo!"

Evergreen Radio
emitira 24-satni program posvećen bezvremenskim hitovima strane i domaće produkcije. Na ovom radiju se slušaju arhivski-rijetki i drugi muzički projekti od najveće vrijednosti, koje je teško pronaći u izvornom obliku i kvalitetu. Evergreen radio je najromantičniji radio koji nas podsjeća na vrijeme ljubavi i mladalačkih ideala. "Nezaboravni hitovi!"

Naš Radio
emitira 24-satni program posvećen muzici BiH. Zamisao je bila, prije svega, održati i nastaviti izgradnju bh. muzičke scene te podržati autore koji će dobiti svoj prostor za promociju kvalitetnih projekata.. Naš radio zadržava pravo i obavezu očuvanja vrijednosti te će u tom kontekstu prezentirati samo kvalitetnu muziku. "Naš radio, naša muzika!"

Sevdah radio
emitira 24-satni program posvećen narodnoj muzici sa akcentom na Sevdah. Značajan dio programa obuhvata jedinstveno blago muzičkog arhiva BHRT-a. "Muzika koja ima dušu" govori sve!

Jazz.Ba
radio emitira 24-satni program posvećen najkvalitetnijem džezu sa domaće i svjetske muzičke scene. Džez nije samo muzika nego i način življenja. "Sve boje džeza na jednom mjestu!"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.