NavMenu

Oko 50 firmi želi da gradi postrojenje za otpadne vode u Skoplju

Izvor: Balkan Green Energy News Utorak, 18.08.2020. 11:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Oko 50 kompanija iskazalo je interes za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u glavnom gradu Sjeverne Makedonije. Ovaj projekat u Skoplju, vrijedan 136 mil EUR, trebalo bi da poporavi kvalitet vode i smanji zagađenost rijeke Vardar.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda će se finansirati iz kredita Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), piše u pozivu za pretkvalifikacioni postupak objavljenom u junu ove godine.

Rok za prijave je bio 17. avgust, ali je zbog ogromnog interesovanja u međuvremenu produžen do 1. septembra, navodi se na sajtu skopskog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Po izboru izvođača, projekat bi trebalo da počne u prvom kvartalu 2021. godine i da traje šest godina, pri čemu bi samo projektovanje i izgradnja trajali 36 mjeseci, a probni rad postrojenja 24 mjeseca, piše portal Balkan Green Energy News.


Na osnovu prijava primljenih u pretkvalifikacionom postupku, između tri i osam kandidata koji u značajnoj mjeri zadovoljavaju kriterijume biće pozvano da dostave detaljne ponude za ovaj ugovor, piše u pozivu.

Hemijski i biološki kvalitet vode u Vardaru na području Skoplja je trenutno u najnižoj kategoriji, piše meta.mk. Jedan od razloga za toliku zagađenost vode u Vardaru su neprerađene fekalije koje se iz skopskih domaćinstava i firmi ispuštaju direktno u rijeku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.