Izvor: Capital | Utorak, 18.08.2020.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Huawei se okreće saradnji sa kompanijom Apple

(Foto: pixabay.com)
Administracija Donalda Trampa uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u kompaniji Huawei smatraju da to ne samo da ih neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Anson Žang, direktor Huawei Consumer Business u Velikoj Britaniji, optimističan je po pitanju budućnosti Huaweija u toj zemlji, ali i globalno, piše Forbs.

- Jedna smo od dvije kompanije na svijetu, koje su u stanju da imaju jedno hardversko i softversko rješenje u okviru sopstvenog ekosistema. Samo Huawei i Apple ovo mogu, a to je i naša dugoročna strategija. Iako postoji mnogo izazova, glasina i pritiska posvećeni smo svojim investicijama i ekosistemu… Ova strategija biće efikasna - rekao je on.

Do prošle godine, Huawei je bio u konkurenciji sa Samsung kompanijom, kad je riječ o Google android korisnicima širom svijeta. Međutim, Trampove mjere onemogućile su da kineski gigant koristi Google, njegove aplikacije i licencirani Android OS.

Sad, posmatrajući globalno tržište, Huawei želi da stvori "treći put", odnosno alternativu i za IOS i za Android operativne sisteme. Kompanija vidi svoje modele mnogo bližim Apple-ovim, nego Google-ovim modelima, prenosi Mondo.


Tagovi:
Huawei
Google
Apple
Anson Žang
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.