Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 17.08.2020.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

NVO, udruženja i fondacije pozvane na dodjelu grantova za onlajn obuku programiranja za mlade

(Foto: kozirsky/shutterstock.com )
Organizatori Meet and Code projektka pozivaju nevladine organizacije, fondacije i udruženja da se prijave na dodjelu grantova za realizaciju događaja.

- Kao nevladina organizacija, imate mogućnost da realizujete svoju ideju za događaj u periodu od 1. septembra do 31. oktobra 2020. i osvojite donaciju bespovratnih sredstava.

Meet and Code je projekat koji ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Dakle, događaji moraju biti vezani za kodiranje i digitalno osposobljavanje djece i mladih uzrasta od 8 do 24 godine. Usljed pandemije ovogodišnji Meet and Code realizuje se onlajn te će samo onlajn događaji biti finansirani.

Sve neprofitne nevladine organizacije/udruge/fondacije sapodručja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske mogu aplicirati za grantove na način da prijave svoju ideju za događaj na stranici: https://meet-and-code.org/.

- Ne propustite priliku osvojiti bespovratna sredstva (300 EUR po događaju za BiH i Srbiju te 400 EUR po događaju za Hrvatsku). Prijave su otvorene do 10. septembra.

Iza Meet and Code inicijative su SAP, Haus des Stiftens GmbH i odgovarajući partneri u zemljama članicama TechSoup Europe mreže.

Za dodatna pitanja pišite na mail adresu: ermina@masta.ba.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.