NavMenu

Izdato 600 turističkih vaučera u Bihaću

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 17.08.2020. 08:42
Komentari
Podeli
Nacionalni park Una (Foto: nationalpark-una.ba)Nacionalni park Una
Program subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera u vrijednosti od 200 KM, koji je pokrenuo Grad Bihać u saradnji s UNDP BiH, polučio je dobre rezultate te je u kratkom roku izdato 600 vaučera.

Prema riječima Armina Amidžića, predsjednika Turističke zajednice Bihaća, ovo je donekle popravilo teško stanje u turizmu uzrokovano pandemijom virusa korona i njegovim ekonomskim posljedicama.

- Uspjeli smo na ovaj način zainteresovati domaće turiste iz svih dijelova zemlje za Bihać, tako da je cijeli ovaj projekat imao multiplikativni efekat i dao je dobre rezultate - istakao je Amidžić.

Prema njegovim riječima, preostalo je još 100 vaučera, koji će turistima biti dostupni krajem avgusta. Inače, radi se o vaučerima u vrijednosti od 200 KM, koji su podijeljeni putem javnog poziva. Za njihovo izdavanje iz gradskog budžeta je osigurano 100.000, dok je UNDP obezbijedio dodatnih 54.000 KM, a na ovaj način je realizirano oko 2.800 noćenja u Bihaću.

Program subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera je još jedan doprinos gradske vlasti u ekonomskom oporavku privrede u Bihaću od posljedica pandemije virusa korona, a gradonačelnik Šuhret Fazlić kaže da je dosad izdvojeno 1,3 mil KM za podršku privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme korona virusa.


- Kako nam je turizam jedna od razvojnih šansi odlučili smo da kroz ovaj projekat konkretno pomognemo našim turističkim djelatnicima koji su uložili značajna sredstva u povećanje smještajnih kapaciteta i turističke ponude pred ovu sezonu. Od ovog projekta svi će imati koristi, a najviše naš grad i njegova promocija kod domaćih turista - dodao je Fazlić.

Tokom proteklih godina turizam je u Bihaću postao respektabilna privredna grana, ali je zbog globalne pandemije ovogodišnja sezona potpuno podbacila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.