NavMenu

Počinje digitalizacija malih i srednjih preduzeća kroz projekat m:tel Playground

Izvor: eKapija Subota, 15.08.2020. 13:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija m:tel, kroz projekat m:tel Playground, u saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, započela je sa realizacijom posebno kreiranog programa podrške digitalizacije malih i srednjih preduzeća. Program će kroz različite alate, malim i srednjim preduzećima omogućiti procjenu nivoa digitalne zrelosti, edukaciju, kao i jačanje kapaciteta kroz niz obuka koje će pripremiti i pružiti eksperti iz oblasti digitalne transformacije.

- Kompanija m:tel već nekoliko godina unazad, kroz raznovrstan spektar poslovnih rješenja i Playground program, aktivno podržava digitalizaciju privrednih subjekata i tehnološki razvoj zajednice. Smatramo da je digitalizacija poslovanja neminovnost koja pospješuje razvoj inovativnih rješenja i povećava konkurentnost na tržištu. Posljednjih nekoliko mjeseci, svjedoci smo da su se mnogi poslovni procesi morali brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, a upravo mi možemo svojim bogatim iskustvom, kapacitetima i znanjem da pomognemo da taj proces bude mnogo jednostavniji, brži i efikasniji - izjavio je povodom ove saradnje Srđan Bundalo, rukovodilac Sektora za prodaju poslovnih rješenja u kompaniji m:tel.

Digitalizacija poslovnih procesa je globalna neminovnost koja nije zaobišla ni privredu Republike Srpske, zbog čega se Privredna komora Republike Srpske odlučila za osnivanje Centra za digitalnu transformaciju koji će služiti kao servis privredi u ovom procesu i platforma za razmjenu ideja i rješenja čiji je cilj unapređenje poslovanja, usklađivanje sa zahtjevima i trendovima inostranih tržišta, razmjena znanja i informacija u vezi sa novim tehnologijama i novim poslovnim alatima, modelima i rješenjima, saopšteno je iz PK RS.

Direktor sektora za ekonomsko-pravne poslove Privredne komore RS, Dragana Kokot, takođe je izrazila zadovoljstvo povodom početka realizacije ovog programa.

- Saradnja sa vodećim poslovnim subjektima u oblasti IKT, kakvo je i kopmanija m:tel, garancija je uspjeha i institucionalne i sistemske podrške malim i srednjim preduzećima, inovativnim idejama i kreativnim rješenjima koja treba povezati i na taj način stvoriti bazu znanja i praktičnih iskustava koji će služiti transformaciji naše privrede i boljim uslovima za razvoj društva znanja - istakla je Kokot.

Imajući u vidu sve veću ulogu digitalne transformacije u privredi, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, ukoliko želite da provjerite nivo digitalne zrelosti vašeg preduzeća ili učestvujete u ovom projektu, posjetite stranicu playground.mtel.ba, popunite besplatni upitnik i saznajte koji je to najbrži i najjednostavniji način da svoje preduzeće povedete putem digitalne transformacije, odgovorite izazovima novog doba i ostanete uspješni u svom poslovanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.