NavMenu

Vlada RS mijenja način korištenja turističkih vaučera - Smanjuje se minimalni broj noćenja

Izvor: Nezavisne novine Subota, 15.08.2020. 06:10
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Vlada Republike Srspke izmijeniće uredbu o Uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima koja se odnosi na broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na turistički vaučer, saopšteno je u petak, 14. avgusta iz Vlade.

Izmjenom je predviđeno da jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

- Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, jer je prema trenutno propisanim uslovima potrebno realizovati tri noćenja na destinaciji za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera - saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da pripremi izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima i da ovu uredbu uputi na razmatranje i usvajanje Кompenzacionom fondu i Vladi Republike Srpske.

- Vlada Republike Srpske kontinuirano prati uticaj štetnih posljedica pandemije virusa korona na privredu Republike Srpske i u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca i udruženjem privrednika - istakli su iz Vlade.

Vlada RS je ranije donijela odluku za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM svakom punoljetom građaninu Republike Srpske, koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

Dva korisnika su mogla iskoristi dva vaučera za minimalno četiri rezervisana noćenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.