Izvor: logistikaitransport.com | Petak, 14.08.2020.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DB Schenker uspješno primijenio pametno pick-by-vision rješenje u operacijama komisioniranja

Ilustracija (Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)
DB Schenker je uspješno primijenio Picavi pametne naočare u operacijama komisioniranja, sa ciljem da uvede pametna skladišna rješenja kao standardnu proceduru na više lokacija. Tokom probnog perioda, aplikacija za pametno komisioniranje detaljno je ispitana u Bremenu i Rodgauu u Njemačkoj, dok je tim u Rodgauu kombinovao rješenje sa pametnom rukavicom za skeniranje ProGlove.

Picavi koristi Google naočare za projekciju potrebnih informacija u vidno polje korisnika. To znači da radnici u skladištu imaju na raspolaganju obje ruke za svoj osnovni posao rukovanja artiklima umjesto da drže ručne skenere ili papire. Ovo inovativno, handsfree rješenje maksimizuje produktivnost uz minimiziranje grešaka.

ProGlove je inteligentna rukavica za skeniranje koja se aktivira pritiskom na dugme na rukavici, omogućavajući radnicima da koriste obje ruke za komisioniranje i dodatno povećavaju produktivnost. ProGlove se već koristi u skladištu DB Schenker-a u Echingu, blizu Minhena. Lokacija DB Schenker-a u Bremenu nudi ugovorna logistička rješenja za automobilsku industriju. Upotreba naočara Picavi dovela je do mjerljivog i direktnog povećanja efikasnosti u odnosu na prethodno korišćene ručne skenere. Zaposleni su pohvalili ergonomske prednosti i lakoću upotrebe nove opreme.

Saradnja sa Picavi-jem je najnoviji projekat u oblasti digitalizacije i inovacija. DB Schenker intenzivno radi na stvaranju skladišta budućnosti. Drugi nedavni primjeri uključuju obuku za viljuškariste pomoću virtuelne stvarnosti i primjenu egzoskeleta za oslobađanje radnika u skladištima od teških tereta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.