Izvor: Capital | Petak, 14.08.2020.| 10:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan međunarodni tender od 1,3 mlrd KM za autoput Vukosavlje-Rača - Posao podijeljen u tri lota

(Foto: gkuna/shutterstock.com)
Autoputevi Republike Srpske raspisali su međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti 1,3 mlrd KM bez PDV-a.

Tender je podjeljen na tri lota, odnosno na dionicu Vukosavlje–Brčko čija je procijenjena vrijednost 600 miliona, na dionicu Brčko–Bijeljina koja bi trebalo da košta 310 miliona, te na dionicu Bijeljina–Rača vrijednosti 440 mil KM.

Tako bi pomenuti autoput od 70 kilometara trebalo da košta ukupno 1,35 mlrd KM bez PDV-a.

Dionica Vukosavlje–Brčko duga je oko 33 kilometra, dionica Brčko–Bijeljina 17 kilometara, a Bijeljina–Rača 20 kilometara.

Dionica Vukosavlje–Brčko će imati tri petlje, dok će jedna petlja biti na dionici Brčko–Bijeljina, a na trećoj dionici Bijeljina–Rača predviđena je gradnja dvije petlje i novi carinski terminal na kraju dionice, odnosno na granici sa Srbijom.

Postupak za izbor izvođača radova biće sproveden putem takmičarskog dijaloga, a predviđeno je da broj kandidata kojima će se dostaviti poziv za učešće u dijalogu bude ograničen na četiri.

Ugovor će biti dodijeljen po kriterijumu ekonomski najpovoljnije ponude.

- Kandidat ili grupa kandidata kojima budu dodijeljeni ugovori biće obavezni da obezbijede 85% ili više finansijskih sredstava za projektovanje i izgradnju - navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Vlada RS daće garanciju za otplatu kreditnih obaveza za ovaj projekat.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 13. septembar, a za predaju ponuda Autoputevima 25. septembar.

Više informacija o tenderu dostupno OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.