NavMenu

U BiH počinje sa radom novi telekomunikacioni operter - Novotel će preko m:tela pružati usluge mobilne telefonije

Izvor: Capital Petak, 14.08.2020. 09:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/JESHOOTS-com)
U Bosni i Hercegovini uskoro bi trebao početi sa radom novi pružatelj mobilnih telekomunikacijskih usluga, saznaje BiznisInfo. Riječ je o društvu Novotel čije je sjedište u Ulici Džemala Bijedića u Sarajevu.

Ova kompanija ubrzano se priprema da započne sa radom. Prema saznanjima ovog portala kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim m:telom preko čije će mreže pružati usluge.

Ova informacija je potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

- Privredna društva m:tel Banjaluka i Novotel Sarajevo zaključila su Ugovor o pristupu mreži Service Providera Mobilnoj mreži m:tela sa ciljem da se društvu Novotel omogući da na mreži m:tela pruža mobilne telefonske usluge -rečeno je iz RAK-a.

Kako je rečeno, ovaj ugovor je dostavljen Agenciji uz zahtjev da se izvrši registrovanje davatelja mobilnih telefonskih usluga (Service Provider).

Prema podacima dostavljenim uz zahtjev, društvo Novotel je upisano u registar Opštinskog suda u Sarajevu. Do ovog momenta, društvo Novotel nije otpočelo sa pružanjem usluga.

- Uslov za početak pružanja usluga je da Novotel i m:tel obave brojne druge predradnje neophodne za pružanje usluge. Tu spadaju pribavljanje posebne mobilne numeracije, štampanje SIM kartica, omogućavanje prenosa brojeva, zakonitog presretanja, kao i drugi bitni administrativni i tehnički preduslovi - kazali su iz RAK-a.

Kod pružanja usluga, Novotel će koristiti telefonsku numeraciju (blokove brojeva) m:tela. Biznisifo piše kako bi Novotel trebao koristiti kod 067 koji je dodijeljen m:telu.

Inače, osnivač firme Novotel Sarajevo je firma Pro Futuro Mostar čiji je, pak, vlasnik Mario Raspudić.

Direktor Novotela je Ivan Kožul. BiznisInfo je kotaktirao Kožula koji je kazao da sada ne može govoriti ali da će uskoro izaći s više informacija za javnost.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.