Izvor: Tanjug | Četvrtak, 13.08.2020.| 14:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šangaj predvodi kineski razvoj industrije čipova

Ilustracija (Foto: franz12/shutterstock.com)
Prodaja kineske industrije čipova dostigla je 756,23 milijardi juana u 2019. godini, što je 15,8% više u odnosu na isti period prethodne godine, iako je globalno tržište čipova opalo za 12,1% u odnosu na prošlu godinu.

Šangaj je postao najkonkurentniji grad za razvoj industrije čipova u Kini koju vidi kao jednu od tri glavne industrije, koja obuhvata dizajn, proizvodnju, testiranje paketa i materijale, prenosi Jikaiglobal.com.

Uprkos izazovima od januara do maja ove godine, šangajska industrija čcipova nastavila je da raste, pri čemu je prihod od prodaje porastao za 38,7%.

Poslije Šangaja, slijede grad Vusi u istočnoj kineskoj provinciji Đijangsu, Hefei u istočnoj provinciji Anhui, Nanđing i Sudžou u Đijangsuu.

Šendžen i Peking zauzeli su šesto i sedmo mjesto, a slijede Čengdu u jugozapadnoj provinciji Sičuan, Sian u sjeverozapadnoj provinciji Šaansi i Vuhan u Hubeiju, prenosi CRI.

Peking je planirao da do 2020. uspostavi bazu tehnoloških inovacija za čipove sa međunarodnim uticajem.

Šendžen je planirao da do 2023. izgradi industrijski klaster sa čipove koji ima međunarodnu konkurentnost, a da industrijski obim dostigne 200 milijardi juana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.