Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.08.2020.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Svjetska premijera filma "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca" na Sarajevo film festivalu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Pod sloganom "Sarajevo mon amour" od 14. do 22. avgusta održaće se Sarajevski filmski festival, koji će usljed epidemiološke situacije u potpunosti biti održan onlajn. Svjetsku premijeru na prestižnom festivalu imaće film reditelja Borisa Miljkovića "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca", u okviru Summer screen programa koji prikazuje izvrsne filmove bazirane na muzici, savremenoj umjetnosti i pop kulturi.

Krajem ove godine predviđeno je i premijerno prikazivanje za publiku u Srbiji.

Film reditelja Borisa Miljkovića prati posljednje odredište retrospektivne izložbe "Čistač" i ujedno prikazuje različite faze, životne i umjetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umjetnica i umjetnika kroz koncept re-perfomansa, saopšteno je iz MCF MegaComFilm-a.

Intimna priča o ukupnom životu umjetnice "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca" opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umjetničke usamljenosti koja se gotovo uvijek vezuje za pojam izvrsnosti.

Čuveni američki magazin Variety posvetio je posebnu pažnju ovom projektu i premijernom prikazivanju na Sarajevo film festivalu, te je juče na svom sajtu objavio intervju sa rediteljem Borisom Miljkovićem i umjetnicom Marinom Abramović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.