NavMenu

DODIK: U septembru stiže novi paket za podršku privredi

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 13.08.2020. 15:14
Komentari
Podeli
Milorad Dodik (Foto: YouTube/Screenshot)Milorad Dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će idućeg mjeseca biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus.

– I dalje idemo s realizacijom projekata autoputeva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj za šta će biti izdvojeno 100 mil KM, kao i drugih kapitalnih investicija, među kojima su elektro-energetski objekti – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On naveo da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mjesta, a posao dobilo 9.199 osoba, te da je ekonomska politika SNSD-a usmjerena na očuvanje radnih mjesta i nivoa plata i da je formirano nekoliko fondova s ciljem pomoći privredi.

– To je prije svega Kompenzacioni fond koji je donio niz važnih odluka i više od 40 mil KM uputio zdravstvenom sektoru. I Garantni fond je obezbijedio garnacije za kredite privredi u iznosu od 238 mil KM u pet banaka. Oko 30 odsto više zemlje obrađeno je nego prošle godine, a za agrarni sektor izdvojeno je više od 100 mil KM umjesto predviđenih 70 – podsjetio je Dodik.

Prema njegovim riječima, policijski sat neće se ponovo uvoditi, neće biti zasad ni produženja radnog vremena ugostiteljskih objekata, 15 mil KM osigurano je za nabavku zaštitne medicinske opreme što je dovoljno do marta iduće godine, a uslijedit će i plan vakcinacije.

– Ne razvijamo vakcinu protiv korone, ali u ovom trenutku podržavamo plan vakcinacije koji će biti obavezujući za građane u Srpskoj. Potrudit ćemo se da nabavimo, što je prije moguće, testiranu vakcinu. Što se tiče vakcine iz Rusije, cijenim da je ovo stvar koju su sproveli u skladu s procedurama i prvo će vakcinu primjenjivati na svoje stanovništvo, što govori da u to treba vjerovati – dodao je Dodik.

Proširenoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci, osim Dodika, prisustvovali su potpredsjednici stranke Radovan Višković, Nikola Špirić i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović i stranački funkcioneri Zoran Tegeltija, Snježana Novaković Bursać, Igor Žunić, Denis Šulić, Srđan Rajčević, Zora Vidović i Nada Tešanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.