Izvor: eKapija | Srijeda, 12.08.2020.| 14:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Ulcinju otvoren renovirani Hotel PIO - Počinje izgradnja i prvog turističkog rizorta u zahvatu Velike plaže

(Foto: Gov.me/E. Idrizović)
U Ulcinju je u utorak otvoren renovirani hotel Hotel PIO, u čiju je obnovu uloženo oko 2,6 mil EUR. Objekat je otvorio premijer Crne Gore Duško Marković, koji je izrazio zadovljstvo zbog infratsrukturnih projekata i unaređenja hotelskih kapaciteta, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

- Potpunom rekonstrukcijom hotela Penzijsko-invalidskog osiguranja stvorili smo kvalitetne uslove za boravak naših penzionera tokom cijele godine. Posebno me raduje što, bez obzira na vrijeme korona krize, kreće i izgradnja prvog hotelsko turističkog rizorta u zahvatu Velike plaže. Uz već zaokruženi rizort Karizma grupe, mijenja se i lice Velike Plaže, a fokusiraćemo se i na iznalaženje najboljeg rješenja za valorizaciju Ada Bojane - kazao je Marković u Ulcinju.

Kako ej saopšteno iz Vlade, Marković je poručio i da razvoj i kapitalne investicije ne smiju stati, jer je to najbolji odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.

- Razvoj i kapitalne investicije moraju biti u našem fokusu. One ne mogu u vrijeme pandemije imati raniju dinamiku, ali se gradilišta ne smiju zatvarati. Razvoj je najbolji odgovor na našu krizu - rekao je premijer na sastanku sa rukovodstvom opštine Ulcinj.

Marković je obišao i poljoprivredni kompleks kompanije Voli Šasu i saopštio da Vlada vidi ozbiljne potencijale za razvoj poljoprivrede u ulcinjskoj opštini.

- Proizvodi iz Ulcinja već su u značajnoj mjeri prisutni u našim trgovinama i Vlada će biti spremna da podrži takve projekte, kako bi se smanjivala uvozna zavisnost u odnosu na ono što i sami možemo da proizvedemo i kvalitetnije, i jeftinije - kazao je predsjednik Vlade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.