NavMenu

Vlada RS snosi troškove testiranja na koronu za državljane koji se liječe od neplodnosti

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 12.08.2020. 13:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Fernando Zhiminaicela)
Republički štab za vanredne situacije je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici usvojio zaključak o finansiranju troškova komercijalnih testova na virus korona za bračne i supružnike u vanbračnim zajednicama, državljane Republike Srpske, koji odlaze u inostranstvo radi liječenja neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

U skladu sa tim zadužen je Institut za javno zdravstvo da izvrši testiranje, a troškove ove usluge snosiće Vlada, saopšteno je iz Štaba.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je juče i zaključak o nabavci lične zaštitne opreme za šestomjesečni period.

- Zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Srpske da u korist javnih zdravstvenih ustanova Republike sprovede postupke javnih nabavki 10 miliona komada troslojne jednokratne zaštitne maske, 300.000 komada zaštitne maske FFP2, 200.000 komada zaštitne maske FFP3, pet miliona pari zaštitnih rukavica - lateks, vinil, milion pari zaštitnih rukavica - nitrilnih, 1.000 komada medicinskih toplomjera - beskontaktnih - navedeno je u saopštenju.

Biće nabavljeno i 20.000 komada zaštitnih višekratnih odijela, po dva miliona komada zaštitnih kapa i kaljača, te 360.000 komada zaštitnih jednokratnih ogrtača.

Štab je ovlastio Fond zdravstvenog osiguranja da, po potrebi, angažuje stručnog konsultanta za izradu tehničkih specifikacija za robe koje nabavlja, odnosno za tehničku ocjenu primljenih ponuda u postupcima javnih nabavki.

- Ovlašćuje se Fond zdravstvenog osiguranja da, po potrebi, ugovori dodatne kapacitete za skladištenje nabavljene robe, a finansijska sredstva potrebna za sprovođenje pomenutih nabavki biće obezbjeđena iz Kompenzacionog fonda Srpske - saopšteno je iz Štaba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaduženo je da planira raspodjelu pomenute robe i dostavlja nalog Fondu zdravstvenog osiguranja na dalje postupanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.