NavMenu

Većina novih radnih mjesta u Kanadi honorarna - Malim i srednjim firmama prijeti zatvaranje

Izvor: Tanjug Utorak, 11.08.2020. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Unplash / Hermes Rivera)
Prošlonedjeljna istraživanja pokazala su da raste broj radnih mjesta u Kanadi, ali analizom podataka otkriva se da je mali broj novih zaposlenja sa punim radnim vremenom. Većina novih radnih mjesta su zapravo honorarna.

U nedavnom istraživanju kanadske Federacije nezavisnog poslovanja (CFIB) 63% preduzeća izjasnilo se da rade normalno, ali je samo 39% navelo da rade sa punim brojem zaposlenih.

Oko četvrtine anketiranih preduzeća reklo je da se njihova prodaja potpuno vratila u normalu.

Oko 37% preduzeća u Ontariju, provinciji sa najjačom ekonomijom u Kanadi, radi s kompletnim brojem zaposlenih. Kompanije u Britanskoj Kolumbiji rade u prosjeku sa 7% zaposlenih, a u Alberti sa 36% zaposlenih, što je ispod nacionalnog prosjeka.

Čak 46% preduzeća u Kvebeku izjasnilo se da se broj angažovanih radnika vraća na nivo pre pandemije, ali istovremeno jasno je da se neki radnici otpušteni tokom pandemije nikad neće vratiti na posao, pokazuju podaci CFIB.

CFIB procjenjuje da zatvaranje prijeti velikom broju malih i srednjih preduzeća (MSP), a cifre koje se pominju idu od 55.000 do 218.000, što je između 5% i 19% svih malih i srednjih preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.