Izvor: eKapija | Subota, 08.08.2020.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku sanacija magistralnih i regionalnih puteva u Brčkom, radovi vrijedni 2,6 mil KM

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
U Brčkom je u toku realizacija projekta rehabilitacije četiri dionice magistralnih i regionalnih puteva u iznosu od 2,6 mil KM, rekao je prilikom obilaska radova u Donjem Breziku gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, a prenosi sajt Vlade.

U petak, 7. avgusta, je počelo asfaltiranje dionice u Donjem Breziku, od Pirometala prema kružnom toku na Ilićki, ukupne dužine 2260 m. Ukupna vrijednost ovog dijela projekta iznosi oko 660.000 KM. Radi se skidanje postojećeg oštećenog i izrada novog nosivog i habajućeg sloja, sanacija i uređenje oborinskeodvodnje, zamjena oštećenih slivnika, popravka pješačkih staza te nova horizontalna saobraćajna signalizacija.

Ranije je završena dionica rehabilitacije M14.1 (kružni tok Bolnica do radara na Gluhakovcu) za 562.000 KM, dionica R460 (od pruge ispod Bukvika do mosta na Tinji) za iznos 480.000 KM, a u završnoj fazi je ugovaranje dionice R460 (kružni tok Fis prema Bukviku) za oko 450.000 KM.

- Jako je važno za stanovnike ovog dijela Brčkog da će se uz ovaj projekat graditi i nova pješačka staza od potoka Blizna prema Majevičkoj kući u naselju Brezik - rekao je Milić.

Direktor Bijeljina put, koji je izvođač radova, Nemanja Đaković istakao je da se radovi izvode planiranom dinamikom i da će biti završeni do kraja mjeseca.

- Do kraja ovog mjeseca planiramo završetak rehabilitacije kompletnog putnog pravca M14, od Ilićke do Pirometala. Prva faza asfaltiranja odvija se pod privremenom obustavom saobraćaja dok će tokomzavršnefazeasfaltiranjapar dana bititotalnaobustavasaobraćaja. Zamolio bih učesnike u saobraćaju za malo strpljenja dok traje izvođenje radova. Ovaj projekat pokazuje još jednu korektnu saradnju sa JP Putevi Brčko i Vladom Brčko distrikta - dodao je Đaković.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je novinarima da je osim spomenutih radova na rehabilitaciji puteva koje investira JP Putevi Brčko, u ovoj godini Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH investiralo ili pripremilo za realizaciju projekte u vrijednosti od 6,5 mil KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.