Izvor: eKapija | Petak, 07.08.2020.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan memorandum o saradnji na kreiranju novog turističkog proizvoda Sarajevsko-romanijske regije

(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com )
U okviru projekta "Enjoy Sarajevo-Romanija region" 5. avgusta u prostorijama Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo potpisan je Memorandum o saradnji između partnera na projektu i predstavnika opština, nevladinih organizacija i mikro, malih i srednjih preduzeća.

U cilju razvoja turizma Sarajevsko-romanijske regije, projekt je usmjeren na kreiranje novog turističkog proizvoda, njegovu internacionalizaciju na međunarodno tržište i jačanje mikro, malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji uspostavljen je institucionalni mehanizam sa ciljem razvoja turizma na području Sarajevsko-romanijske regije, navela je Gradska razvojna agencija Istočnog Sarajeva.

Projekat provodi Turistička organizacija Jahorina-Grad Istočno Sarajevo, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo (RAIS), Privredna komora Republike Srpske( PKRS), privredni subjekat Stanišić Pale.

Eu4Business projekat je vrijedan 16,1 mil EUR. Zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 mil EUR) i Savezna Republika Njemačka (1,1 mil EUR). Projekat u Bosni i Hercegovini implementiraju GIZ, ILO i UNDP, u periodu od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.