NavMenu

Ponovo u probni rad pušten sistem za odsumporavanje TE Ugljevik - Ključnih 30 dana za investiciju od 160 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 07.08.2020. 09:03
Komentari
Podeli
U termoelektrani u Ugljeviku je nakon prekida zbog virusa korona od 26. jula ponovo u probni pogon pušten sistem za odsumporavanje (ODG) plaćen 160 mil KM. Kako je saopšteno iz RiTE Ugljevik, da bi se potvrdile projektovane vrijednosti postrojenje mora da radi u kontinuitetu 30 dana.

- Svakodnevno mjerimo efekat rada postrojenja i možemo reći da je emisija sumpor dioksida smanjena za 99%, a i emisije čvrstih čestica u dimnim gaovima su daleko ispod vrijednosti koje zahtjevaju evropske direktive. Troškovi rada postrojenja su takođe u okviru projektovanih vrijednosti tako da slobodno možemo reći da smo zadovoljni prvim rezultatima rada postrojenja - ističe Zlatko Malović, projekt menadžer ODG.

Probni rad se odvija pod nadzorom internacionalnog tima isporučioca opreme i izvođača radova.

Takuro Ueda, projekt menadžer japanske korporacije MHPS je rekao da je zadovoljan saradnjom sa poslodavcem, te da očekuje da se probni pogon uspješno završi i postrojenje preda na korištenje do kraja avgusta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.