Izvor: eKapija | Petak, 07.08.2020.| 08:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP pokreće pilot program podrške razvoju cirkularnih poslovnih praksi - Objavljen poziv privatnicima za učešće

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
UNDP poziva sve zainteresovane kompanije iz Bosne i Hercegovine da istraže objavljeni Poziv za iskazivanje interesa za učešće u pilot programu koji ima za cilj podržati privatni sektor da iskoristi krizu kao priliku i preispita neke linearne poslovne prakse i usmjeri ih prema održivijim i zelenijim poslovnim modelima.

Ovim pozivom za iskazivanje interesa UNDP želi identifikovati i podržati predstavnike privatnog sektora pogođene ekonomskim padom zbog COVID-a u Bosni i Hercegovini kako bi se oporavili pametnije i bolje kroz:

- Izradu dugoročne mape puta ka cirkularnim i zelenim pristupima za njihovo poslovanje i
- Konkretne i brze pilot-intervencije usmjerene ka cirkularnosti poslovanja, kako bi se podržala održivost napora za oporavak ekonomije.

Ovu intervenciju je podržao UNDP-ov Mehanizam za brzo reagovanje, koji je dio UNDP-ovog Okvira za odgovor i oporavak od COVID-19, i koji se fokusira na inovativne pristupe za podršku ekonomiji i zadržavanje radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Privredne komore RS.

Uvođenje cirkularnih i regenerativnih poslovnih modela podrazumijeva da se minimizira ne samo uticaj na životnu sredinu, već i da su ekonomski i socijalni uticaj pozitivni, što vodi ka održivom rastu i proširenim poslovnim mogućnostima, čak i u vrijeme krize.

Kako aplicirati?

Sve informacije o ovom Pozivu uključujući metodološki pristup i kriterije za izbor kompanija dostupne su u Smjernicama za aplikante.

Online aplikacionom formularu možete pristupiti ovdje.

Rok za podnošenje online aplikacija je 15. avgust 2020. godine u ponoć. Aplikacije koje budu podnesene nakon ovog roka neće biti uzimanje u razmatranje.

U slučaju poteškoća u vezi procesa apliciranja, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete UNDP kontaktirati putem elektronske pošte, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, na sljedeću e-mail adresu: registry.ba@undp.org.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.