NavMenu

Sajam poljoprivrede Agrokos 2020 od 21. do 23. oktobra u Prištini

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.08.2020. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)Ilustracija
Sajam poljoprivrede Agrokos zakazan je za period od 21. do 23. oktobra 2020. godine u Palati omladine i sporta u Prištini.

Ovaj sajam, kako se navodi na sajtu privredne komore Federacije BiH, izrastao je u tradicionalno i atraktivno mjesto okupljanja na kojem se susreću privrednici iz sektora poljoprivrede regiona Balkana, ali i sa jugoistoka Evrope, radi uspostavljanja poslovne saradnje. Sajam je prošle godine ugostio 128 izlagača iz sedam zemalja i imao 11.000 posjetilaca.

Na sajmu su prethodnih godina učestvovale i kompanije iz ostalih dijelova Srbije.

Na Agrokosu firme mogu pronaći potencijalnog poslovnog partnera, a putem nove besplatne platforme pod nazivom 365 Days B2B, biće promovisani u toku cijele godine.

Ovogodišnji izložbeni program čine prehrambeni proizvodi i pića, poljoprivredni preparati, sjemena, đubriva, staklenici, poljoprivredna mehanizacija, oprema i tehnologija, hortikultura i bio i halal proizvodi.


Kriterijumi za učešće su da je kompanija proizvođač u oblasti prehrambene industrije, poljoprivrede i gastronomije i da je strateški opređeljena za izvoz i posjeduje adekvatan asortiman i kvalitet proizvoda potvrđen potrebnim sertifikatima.

Komora Federacije BiH navodi i da poslovanje kompanija iz Bosne i Hercegovine na Kosovu i Metohiji bilo otežano zbog uvođenja 100% carina na proizvode iz te zemlje, a da su se njihovim ukidanjem stekli uslovi za nesmetan povratak njihovih proizvoda na tržište KiM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.