Izvor: Vino & fino | Četvrtak, 06.08.2020.| 08:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Moda i vino - Chanel predstavio svoj prvi roze

(Foto: YouTube/screenshot)
Modna kuća Chanel ispunila je prošlogodišnje obećanje i lansirala na tržište svoj prvi roze, Domaine de l'Ille 2019, vino provansalskog stila i prestižnog pedigrea, napravljeno na ostrvu Porkerol u južnoj Francuskoj. Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju - što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega, što zbog činjenice da je posredi rasno, plemenito vino sa jednog od uglednijih francuskih teroara.

Vino Domaine de l'Ille 2019 je tipična provansalska kupaža muverdra, grenaša i siraa, koji se gaje u terasastim vinogradima izloženim vjetru maestralu i svježem dahu Sredozemnog mora.

- Ono je rezultat simbioze vinograda sa drugim ostrvskim biljem na ovom jedinstvenom teroaru velike istorije - govori Nikola Odeber, enolog zadužen za razvoj vinograda kuće Domaine de l'Ille. Pod njegovim rukovodstvom, prošlogodišnja, veoma uspješna berba pretočena je u vino sa organskim sertifikatom i koje košta 20 EUR po boci.

- U ovom izvanrednom prirodnom okruženju, naša želja nije samo da uključimo vinariju u globalne ekološke trendove, već i da podržimo lokalne inicijative sa ciljem očuvanja ovog tla - navodi Chanel.

Kuća Chanel posjeduje više vinarija i nije nova u svijetu vina - dio njenog portfolija su i bordovske kuće Canon, Berliquet i Rauzan-Segla.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.