Izvor: Indikator | Srijeda, 05.08.2020.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SkytecExpress novi pružalac kurirskih usluga u BiH

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Agencija za poštanski promet Bosne i Hercegovine izdala je licencu za obavljanje kurirskih usluga u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom prometu kompaniji Skytec iz Živinica, saznaje Indikator.ba.

Licenca je izdata na period od četiri godine, počev od 28. jula 2020. godine.

Skytec, firma osnovana 2009. godine, do sada je bila poznata po prodaji proizvoda potrošačke elektronike i uređaja sa prodajnim mjestima u Tuzli i u Živinicama.

Firma je, međutim, odlučila razvijati kurirske usluge putem svoje poslovne jedinice SkytecExpress, pa je nedavno raspisala oglas za prijem osoblja: 10 kurira, dva magacionera i dva komercijalista za prodaju usluga brže pošte.

- Cilj našeg tima uz podršku najsavremenijeg softverskog riješenja je brzo i sigurno preuzimanje i isporuka pošiljki na cijeloj teritoriji BiH - navodi se na kompanijinoj veb stranici te dodaje da brza pošta pomoću vlastite distributivne mreže pokriva cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine.

Sjedište kompanije i centralno skladište smješteni su u Tuzli, dok su ostali distributivni centri raspoređeni u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću, Banjaluci i Bugojnu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.