NavMenu

Boeing 737 Max mogao bi da ponovo poleti 2021. godine

Izvor: Tanjug Srijeda, 05.08.2020. 08:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/ Ely Penner)
Američka Federalna administracija za avijaciju (FAA) je predložila listu promjena koje Boeing treba da izvrši na svom putičkom avionu 737 Max, kako bi on dobio dozvolu za nastavak letova.

Flota Boingovih aviona 737 Max je prizemljena od marta 2019. godine nakon dvije katastrofalne nesreće u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi. U Boingu se nadaju da će 737 Max dobiti dozvolu za nastavak letova slijedeće godine, nakon što budu izvršene tražene promjene.

Kako prenosi BBC, te promjene uključuju unapređenje softvera za kontrolu leta, promjenu procedura za posadu i promjenu električnih instalacija.

Problematični model aviona trebalo bi ponovo da počne da leti početkom 2021. godine, ali bi se avio-kompanije mogle suočiti sa slabim interesovanjem putnika zbog pandemije korona virusa i restrikcija u putovanjima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.