NavMenu

Atlantic Grupa, Fortenova grupa, Molson Coors BiH među nagrađenim kompanijama za brigu o zaposlenima

Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE Utorak, 04.08.2020. 13:55
Komentari
Podeli
(Foto: Erste Banka)
Konsultanstka kuća Selectio je objavila najnovije nosioce priznanja Izvrsnost u izazovima – to su Atlantic Grupa, Ciklopea, Fortenova grupa, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, RBA, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), TDR i Zagrebačka pivovara i Molson Coors BiH.

Priznanje Izvrsnost u izazovima dodjeljuje se kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje ljudskim resursima i brigu o zaposlenicima i tokom pandemije koronavirusa. Osim isticanja važnosti fokusa na zaposlene, cilj priznanja je i razmjena dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule u ovom izazovnom periodu.

U obrazloženju se navodi sljedeće:

U Atlantic Grupi ističu da su sačuvali sva radna mjesta, a brigu o svojim zaposlenima pokazali su i kroz različite programe i edukacije sa ciljem osnaživanja psihičkog i fizičkog zdravlja. Zaposlenima je tako bilo dostupno besplatno psihološko savjtovalište, niz psihoedukativnih radionica, programi fizičkih aktivnosti i različiti sadržaji sa ciljem osnaživanja timskog duha - online pub kvizovi, nagradne igre i portal "Okus zajedništva" u sklopu kojeg se promovišu mjere zaštite i opreza.

Fortenova grupa je pravovremenim uvođenjem epidemioloških mjera sačuvala zdravlje radnika i preduzela niz aktivnosti sa ciljem prilagođavanja novim okolnostima – od preraspodjele radnika među kompanijama članicama Grupe zavisno od obima posla i osnaživanja brige za njihovu dobrobit, do korišćenja komunikacijskih kanala za informisanje, ali i davanje posebne pohvale onima koji su se zalaganjem istakli za vrijeme krize kroz newsletter "Naši ljudi".

Fortenova grupa je takođe u vrlo kratkom roku u nekim djelatnostima napravila ogroman iskorak, na primjer, u online maloprodaji i usluzi dostave robe do krajnjeg kupca, a proizvodne kompanije su lansirale niz novih proizvoda.

Da su im zaposleni na prvom mjestu, u TDR-u su pokazali, između ostalog, prilagođavanjem različitih pristupa svim dijelovima kompanije, od fabrike, kioska, prodajnog tima i administrativnog osoblja. Osigurana je zaštitna oprema, povećani su tehnološki uslovi i za rad, sprovedeni su mnogi edukativni programi, a zaposleni su podstaknuti na održavanje socijalnog kontakta kroz virtualno ispijanje kafe, igre i takmičenja. Ipak, najznačajnije je bilo osiguravanje benefita kao što su dodatno zdravstveno osiguranje i dodatak plati za one u samoizolaciji.


Zagrebačka Pivovara i Molson Coors BiH svojim su zaposlenicima izrazili zahvalnost kroz personalizirane poklone, a omogućena im je i besplatna stručna psihološka pomoć i dodatni benefiti poput korišćenja kompanijskih automobila umjesto javnog prevoza, organizovanog obroka u proizvodnji zbog smanjivanja rizika i financijska pomoć za zaposlene pogođene zemljotresom. Uvedeni su i posebni projekti poput zajedničke jutarnje virtuelne gimnastike i recepata za zdrave i brze obroke.

Trenutno je 58 nosioca sertifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Sertifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao, poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj, i Poslovi Infostud kao partner projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.