Izvor: Indikator | Ponedjeljak, 03.08.2020.| 14:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izraelski BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije KuehneNagel

(Foto: Big CEE)
Jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, dio kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom svijeta, uključujući 27 šoping centara u SAD i sedam u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne+Nagel u Srbiji.

Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne+Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrijednošću kao što su IT integrisana logistička rješenja.

U okviru kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj dio svijeta.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj značajnoj akviziciji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.