NavMenu

Izraelski BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije KuehneNagel

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 03.08.2020. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Big CEE)
Jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, dio kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom svijeta, uključujući 27 šoping centara u SAD i sedam u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne+Nagel u Srbiji.

Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne+Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrijednošću kao što su IT integrisana logistička rješenja.

U okviru kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj dio svijeta.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.


Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj značajnoj akviziciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo-Gasa: Pokazalo se da su politika i energetika neodvojivi

Projekat gasifikacije istoka Republike Srpske će promijeniti izgled ovog dijela Srpske. Gasifikacijom Jahorine, Istočnog Sarajeva, Pala i Igrišta stvorićemo uslove za privlačenje većih i snažnijih investitora iz oblasti industrije i prerade. Nakon toga slijede projekti gasifikacije Vlasenice, Han Pijeska, Bratunca, Srebrenice… Ako je 2022. godina bila početak promjena za Sarajevo-Gas, u kojoj je potpuno promijenjena vlasnička

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.