NavMenu

Konjički Igman ruši sve rekorde - U najgorim vremenima drastično povećali prihode

Izvor: biznisinfo.ba Subota, 01.08.2020. 13:14
Komentari
Podeli
(Foto: Igman)
Gigant domaće namjenske industrije, kompanija Igman iz Konjica drastrično je uvećala prihode u prvoj polovini ove godine, uprkos veoma izazovnoj situaciji.

U prvoj polovini godine konjička kompanija ostvarila je poslovne prihode od oko 69,4 mil KM, u odnosu na 52,2 miliona iz istog perioda lani, te 44 miliona iz prve polovine 2018. godine, piše BiznisInfo.

Skoro kompletni prihodi ostvareni su na stranom tržištu, čime se ova kompanija ujedno pozicionirala i kao jedan od vodećih izvoznika iz BiH.

Poslovni rashodi također su narasli u prvoj polovini ove godine na 67,3 mil KM sa oko 48,5 mil KM. Firma je ostvarila nešto manju neto dobit u visini od oko 5,5 mil KM, u odnosu na oko 8,3 mil KM iz istog perioda lani.

Podsjetimo da je vodeća domaća kompanija iz oblasti vojne industrije, koja zapošljava više od 1.200 radnika, bila prinuđena jedno vrijeme obustaviti proizvodnju zbog pojave koronavirusa među uposlenicima. No, to očito nije znatnije poremetilo rad firme koja je ostvarila bolji rezultat nego lani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.