NavMenu

Gazprom otvorio prvu pumpu u Grudama - Ugovor o zakupu Oktanovih objekata sklopljen na 15 godina

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 03.08.2020. 08:15
Komentari
Podeli
(Foto: VGstockstudio/shutterstock.com)
Gazpromov G-Petrol otvorio je u Grudama, u Ulici dr Franje Tuđmana, benzinsku pumpu.

Otvorenje pumpe uslijedilo je nakon što je G-Petrol Sarajevo krajem maja preuzeo četiri benzinske pumpe brenda Oktan u Doljanima i Gabela Polju u Čapljini, u Veljacima u općini Ljubuški, te Grude u istoimenoj općini.

Kako su mediji ranije izvijestili, G-Petrol Sarajevo sklopio je ugovor sa firmom Ero Doljani, vlasnikom brenda Oktan, ugovor o zakupu pumpi u trajanju od 15 godina.

G-Petrol na ovaj način širi prisustvo u Hercegovini, gdje trentuno ima benzinske stanice u Mostaru, Širokom Brijegu i Čapljini.

G-Petrol dio je kompanije NIS Gazprom Neft, iza koje stoji ruski državni monopolista Gazprom, najveći proizvođač zemnog plina u svijetu. Gazprom je na tržište BiH ušao preuzimanjem OMV-ovih benzinskih stanica 2013. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.