NavMenu

Standard Furniture Factory iz Ilijaša otpustio skoro 300 radnika

Izvor: biznisinfo.ba Subota, 01.08.2020. 10:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)Ilustracija
Veliki proizvođač namještaja, kompanija Standard Furniture Factory iz Ilijaša suočila se sa velikim problemima u prvoj polovini ove godine, otpustila je veliki broj radnika, prihodi su joj drastično pali a potonula je u gubitak.

BiznisInfo podsjeća da su se početkom pandemije virusa korona pojavile nezvanične informacije da ova kompanija otpušta više stotina radnika. Ova informacija sada je zvanično potvrđena u polugodišnjem finansijskom izvještaju kompanije.

Prema tom izvještaju, broj radnika Standard Furniture Factory u prvoj polovini ove godine smanjen je za oko 300.

Kompanija je imala prosječan broj zaposlenih u prvoj polovini ove godine 411 mjereno prema radnim satima, u odnosu na 700 zaposlenih iz prošle godine. Gledano prema stanju na kraju mjeseca, u kompaniji je radilo 416 radnika, u odnosu na 696 iz 2019.

Proizvođači namještaja žestoko su pogođeni krizom iako im formalno nije bio zabranjen rad. No, neki od njih ipak su uspjeli zadržati isti, ili bar približan broj radnika, što očito nije slučaj sa kompanijom iz Ilijaša.

Ova firma u prvoj polovini godine zabilježila je neto gubitak od preko pola miliona KM, dok je u istom periodu lani imala dobit iznad million maraka. Poslovni prihodi pali su sa 32,9 miliona na 19,5 miliona KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.