Izvor: eKapija | Petak, 31.07.2020.| 10:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za privrednike u Ilijašu 4,7 mil KM po stopi od 0% - Potpisan ugovor sa BBI bankom

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su u četvrtak, 30. jula, ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj privrednim subjektima s područja ove općine.

Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici i samostalni preduzetnici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u općini Ilijaš moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0%. BBI banka je za ovu liniju obezbjedila 4,7 mil KM, saopšteno je na sajtu općine.

- Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku razvoju privrede u našoj zemlji. Strateško opredjeljenje BBI banke jeste razvoj BiH i sretni smo da smo u prilici da kroz ovaj, zajednički projekt sa Općinom Ilijaš, podržimo razvoj privrede. Slične projekte imamo i u drugim općinama i kantonima u cijeloj BiH. Uz subvenciju Općine privrednici će imati na raspolaganju finansijska sredstva po stopi od 0%, a također i obrada zahtjeva je 0%, dakle nema troškova. Ovakav vid podrške malim i srednjim preduzećima je dobar put da se jača privreda i nadamo se da će ovakvih linija biti i u narednim godinama - kazao je nakon potpisivanja Bukvić te pozvao privrednike da se sa zahtjevima i pitanjima obrate u poslovnicu BBI banke u Ilijašu.

U svom obraćanju općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da je subvencionirana linija jedna od mjera koja ova Općina provodi kako bi pomogla privrednicima i samostalnim obrtnicima u prevazilaženju krize Covid-19.

- Ugovorom je definirano da je maksimalni iznos finansiranja za jedno pravno lice 300.000 KM dok je za registrovana fizička lica iznos 50.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci - kazao je načelnik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.