Izvor: Startit | Petak, 31.07.2020.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska IT kompanija Infobip privukla 200 mil USD investicija

Ilustracija (Foto: Suzana Obradović)
Hrvatska kompanija Infobip je prikupila više od 200 mil USD od investicionog fonda One Equity Partners. Riječ je o prvom krugu finansiranja, piše Reuters, dodajući da je vrijednost kompanije sada preko 1 mlrd USD.

Godine 2003. osnivači kompanije su pokrenuli projekat koji se zvao Infobip, da bi tek 3 godine kasnije osnovali i firmu pod istim nazivom kada su pronašli tehnički biznis model koji su uspeli da skaliraju. Infobip je komunikaciona platforma koja je dostupna globalno preko clouda, a omogućava interakciju između ljudi i raznih servisa onlajn, putem bilo koje raspoložive tehnologije ili medija.

Infobip ima mnoga zvučna imena među svojim klijentima, kao što su Uber i Unilever, a kako navode iz kompanije, njihovu mrežu čini više od 7 milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemalja.

Poznati su i po svojoj kampanji "Istra je nova Irska", kada su pokušali da motivišu hrvatske IT profesionalce da ostanu u zemlji, sagradivši kampus u Vodnjanu.

Infobip ima i kancelarije u Sarajevu i Tuzli, a u Sarajevu planiraju graditi kampus na 8.500 kvadrata. To bi bio njihov traći kampus, posle Zagreba i Vodnjana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.