NavMenu

Adriatic osiguranje uvećalo dobit za gotovo 50%

Izvor: Insajder Petak, 31.07.2020. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SewCream/shutterstock.com)Ilustracija
Adriatic osiguranje iz Sarajeva ostvarilo je za šest mjeseci 2020. godine neto dobit od 4,9 mil KM, pokazuje finansijski izvještaj osiguravatelja objavljen na sajtu Sarajevske berze, izvještava Indikator.ba.

Adriatic osiguranje popravilo je finansijski rezultat za gotovo 50% u odnosu na godinu ranije, kada je dobit iznosila oko 3,3 mil KM.

Društvo je fakturisalo ukupnu premiju za period januar-juni 2020. u iznosu od 33,36 mil KM, što je manje za 1,8% u odnosu na godinu ranije. Istovremeno, zarađene (prihodovane) premije ostvarene su u iznosu od 31,4 mil KM, što je povećanje za 3% u odnosu na prošlogodišnje polugodište.

Izdaci društva za osigurane slučajeve iznosili su 14,38 mil KM i blago su, za 1,6%, smanjeni u odnosu na isti uporedni period lani (14,62 mil KM).

Ukupni prihodi društva iznosili su 30. juna 2020. godine 33 mil KM i na približno sitom su nivou kao godinu ranije. Ukupni rashodi smanjeni su za 5,6%, sa 29,7 mil KM, na 28 mil KM.

Adriatic osiguranje ima 425 zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.