NavMenu

Novoizgrađeni cjevovod u Rafineriji nafte Brod spreman za distribuciju gasa

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.07.2020. 13:03
Komentari
Podeli
(Foto: Optima grupa)
U okviru projekta gasifikacije i izgradnje sistema distribucije prirodnog gasa Rafinerije nafte Brod uspješno je završena još jedna etapa radova.

U potpunosti su završeni građevinsko-montažni radovi unutrašnjeg sistema cjevovoda namijenjenog za distribuciju i snabdijevanje kotlovnice Rafinerije nafte Brod prirodnim gasom. U tu svrhu unutar Rafinerije položeno je više od 1,3 km cjevovoda. Završetkom ove faze građevinsko–montažnih radova omogućeno je da kotlovnica, koja u kontinuitetu održava u radu pogonske sisteme Rafinerije kao energent koristi gas, a ne mazut.

Nadležna komisija sačinjena od eksperata za ovu fazu radova ocjenila je pozitivnim završne radove na unutrašnjem cjevovodu, te izvršila tehnički prijem novoizgrađenog unutrašnjeg sistema cjevovoda namjenjog za distribuciju gasa.


Ovaj energent koji će zamjeniti upotrebu mazuta u Rafineriji je energetski efikasniji i ekološko čistiji.

Iako je prvobitno bilo planirano da gasovod bude pušten u rad u trećem kvartalu tekuće godine, zbog odlaganja radova uzrokovanih uvođenjem vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, rok je odgođen za decembar ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.