NavMenu

U planu formiranje Poslovnog savjeta zapadnobalkanske šestorke

Izvor: Tanjug Četvrtak, 30.07.2020. 09:57
Komentari
Podeli
(Marko Čadež) Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da bi region trebalo da preuzme odgovornost bez čekanja signala sa strane i najavio formiranje Poslovnog savjeta zapadnobalkanske šestorke (ZB6).

On je rekao da će zajednička regionalna komora, koja okuplja svih šest nacionalnih komora i predstavlja oko 400.000 preduzeća, formirati poslovni savjet koji će pratiti napredak u otklanjanju prepreka za uspješnije privređivanje u regionu i o tome redovno informisati vlade, i predlagati im mjere koje će privrednicima olakšati poslovanje i smanjiti troškove.

Savjet će, kako je rekao, činiti vlasnici i menadžeri 12 najvećih kompanija iz cijelog regiona koje će na operativnom nivou pratiti postignute rezultate u otklanjanju barijera i unapređenju privredne saradnje.

Informacije sa terena redovno će proslijeđivati ministarstvima i vladama regiona i Sekretarijatu CEFTA.

- Mi sami, u regionu, moramo da preuzmemo odgovornost, ne čekajući signale iz Berlina i Vašingtona - poručio je Čadež, koji je i predsjednik Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

On je to najavio na panelu održanom u okviru video samita lidera Zapadnog Balkana posvećenog ekonomskoj saradnji, u organizaciji vašingtonskog Atlantskog savjeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.