NavMenu

Stečaj ne mora značiti kraj - Travnički Bašbunar u rekordnom roku stao na noge

Izvor: Indikator Četvrtak, 30.07.2020. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: Marco Saracco/shutterstock.com)
Ovih dana uspješno je okončan stečajni podtupak vođen nad imovinom dužnika JKP Bašbunar iz Travnika, a što je jedan od najbrže okončanih stečajnih postupaka u Bosni i Hercegovini.

Općinski sud u Travniku je 24. decembra 2013. donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad imovinom JKP Bašbunar, nakon čega je predložena reorganizacija stečajnog dužnika.

- Nakon isteka perioda nadzora, te nakon što je razmotrio završne izvještaje stečajnog upravnika i odbora povjerilaca, stečajni sudac je utvrdio da su ispunjeni uslovi za ukidanje nadzora zbog čega je 20. jula 2020. doneseno rješenje o ukidanju nadzora - saopćeno je iz Općinskog suda u Travniku.

Stečajni postupak je po svojoj naravi složen postupak, ali stečajni sudac je postupak stečaja nad JKP Bašbunar iz Travnika, uz učešće stečajnog upravitelja i Odbora povjeritelja, uspješno okončao na način da su radnička potraživanja namirena, da je postupak uspješno okončan, a samim tim što JKP Bašbunar nastavlja sa radom i svojim djelatnostima, navode iz Općinskog suda Travnik.

Ovo je primjer da stečajni postupak ne mora značiti kraj bavljenja djelatnošću privrednog društva iako se ono nađe pred mnogobrojnim problemima, pa i pred stečajem, jer se dobrom organizacijom i vođenjem samog postupka može sačuvati imovina dužnika i omogućiti mu da nastavi sa radom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.