Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.07.2020.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MIHAJLOVIĆ: Modernizacija pruge Beograd-Niš počinje 2021.

Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)
Radovi na modernizaciji pruge Beograd-Niš započeće 2021. godine, izjavila je juče, 29. jula, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Kao što već radimo modernizaciju pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, tako ćemo graditi i brzu prugu od Beograda do Niša, za brzinu do 200 kilometar na sat. Ta pruga se nalazi na željezničkom Koridoru 10, koji je važan tranzitni koridor. Kao što smo završili autoput, tako sada želimo da imamo i potpuno modernizovanu prugu na istom pravcu - rekla je Mihajlović za TV Prvu.

Ona je dodala da se vrijednost projekta, na kojem Srbija sarađuje sa kineskom kompanijom CRBC, procjenjuje na oko 2 mlrd EUR, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Kad govorimo o finansiranju, vidjećemo da li će se gradnja finansirati kroz neku vrstu preferencijalnog kredita, jer inače postoji takva saradnja sa NR Kinom na infrastrukturnim projektima - dodala je Mihajlović.

Podsjetimo, u ponedeljak, 27. jula predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka o izgradnji brze pruge Beograd-Niš, kao i da će ugovor biti potpisan u naredna tri mjeseca.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.