NavMenu

Autobuska stanica u Trebinju počinje ponovo da radi - Ubla Tours novi zakupac

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 29.07.2020. 10:14
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: TO Trebinje)Trebinje
Autobuska stanica u Trebinju bi u narednih nekoliko dana trebalo da ponovo počne rad nakon što je u junu zatvorena zbog sudskog spora grada Trebinja i firme Globtour iz Međugorja, koja je u ranijem periodu uz naknadu za zakupninu gazdovala objektom, a sada je zakup dat trebinjskom Ubla Toursu.

- Stanica bi u narednih nekoliko dana trebalo da počne s radom jer smo dobili informaciju da je Viši privredni sud iz Banjaluke odbio žalbu i uvažio prvostepenu presudu, što znači da je grad dobio spor, ali i oko 100.000 KM za izgubljenu dobit koju imaju isplatiti jer stanica nije radila - kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je demantovao navode koje je advokat Globtoura Nermin Vila iznio novinarima - da je javni poziv za ponovno iznajmljivanje prostora bio nezakonit i rekao da svi imaju pravo na žalbe i naknadne procedure, ali je i Grad Trebinje u nedoumici da li da i oni krenu u nove procedure jer su i do sada dovoljno ispaštali građani Trebinja.

- Mi samo želimo da komisijski uzmemo svoj objekat i da do okončanja spora stanica bude u vlasništvu i služi onome ko ju je i gradio, a to su svi građani Trebinja - rekao je Ćurić, istakavši da je u presudi iz Banjaluke precizirano da se ključevi imaju predati gradu.

Advokat Vila je optužio Grad Trebinje da se radilo nezakonito, zbog čega su oni išli s tužbom jer je Globtour navodno nezakonito bio izbačen, iako je mnogo više plaćao zakupninu od ponude druge firme koja je prihvaćena.

- Mi smatramo da konkurs ponude nije bio zakonit i on je predmet pobijanja, zbog čega se mi nismo ni javili na konkurs - kazao je Vila, pitajući se ko će nadoknaditi štetu, za šta ima pravosnažnu presudu od Okružnog privrednog suda u Trebinju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.