Izvor: eKapija | Utorak, 28.07.2020.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Aranđelovcu se gradi pogon za proizvodnju keksa i čokolade

Ilustracija
Aranđelovac, poznat po brojnim manufakturama u kojima se prave ukusne domaće torte i kolači, zbog čega ga nazivaju i srpskim "gradom torti", uskoro dobija i "šlag na torti" - svoju prvu fabriku konditorskih proizvoda.

U industrijskoj zoni u naselju Vrbica kod Aranđelovca počela je gradnja pogona za proizvodnju slatkiša tipa mančmelou, jafa i sendvič keks i euroblok.

Kako su nam rekli u aranđelovačkoj zanatskoj radnji Stanić NM, koja je investitor ovog projekta, hale nove fabrike još nisu izgrađene, a trenutno se rade podovi i razvodi struja.

Kada investicija bude okončana, Aranđelovac će dobiti savremen pogon za proizvodnju slatkiša na dva sprata, sa upravnom zgradom i magacinima, na površini od oko 5.000 m2.

Kako je predviđeno urbanističkim projektom koji je trenutno na javnom uvidu, proizvodni kompleks imaće 25 parking mest. U planu su i parterno uređenje, sređivanje zelenih površina parcele i priključci na komunalnu infrastrukturu.

Stanić NM počeo je da radi 2007. godine kao mala porodična radionica za izradu kolača torti i finih proizvoda od testa, a uskoro će, naporedo sa izgradnjom fabrike, prerasti u Stanić company doo.

- Očekujemo da fabrika počne da radom u septembru, ukoliko ne dođe do pomjeranja rokova zbog trenutne situacije sa koronavirusom. Trenutno se rade idejna rješenja pakovanja i naziva novih proizvoda, a već je u toku izrada dijela proizvodnih linija – kažu za eKapiju u Stanić NM i dodaju da nabavka mašina još nije kompletirana.

Firma će, kako navode, zadržati i prvobitnu manufakturu torti, kolača, lisnatog tijesta, rezanaca i kora u Aranđelovcu, koja se trenutno plasira samo na tržište Srbije i regiona posredstvom trgovinskih lanaca, a u narednom periodu radiće se ispitivanje tržišta i mogućnosti za direktan izvoz budućeg proširenog proizvodnog asortimana. U planu je, kažu, i zapošljavanje desetak novih radnika u budućoj fabrici.

Urbanistički projekat izgradnje fabrike, koji je izradio Arplan iz Aranđelovca, na javnom uvidu se nalazi do 31. jula 2020. godine.

B. Petrović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.