NavMenu

Repertoar multiplex Cinema City od 25.02. – 03.03.2010. godine

Izvor: eKapija Srijeda, 24.02.2010. 09:09
Komentari
Podeli

Prvi sarajevski multiplex Cinema City nakon fantastičnog rezultata od preko 80.000 gledatelja u prva dva mjeseca 2010.godine nastavlja na repertoar donositi najaktulenije filmske naslove iz domaće i svjetske produkcije te pripremati velike promotivne akcije za sve posjetitelje.

Program predvodi novo filmsko remek djelo najbolje BH rediteljke Jasmile Žbanić „Na putu“. Socijalna drama koja je na svojoj Svjetskoj premijeri u okviru takmičarskog programa filmskog festivala u Berlinu oduševila i publiku i kritiku u naslovnim ulogama spaja dvoje sjajnih hrvatskih glumaca, izvanrednu Zrinku Cvitešić, junakinju najgledanijeg modernog hrvatskog filma „Što je muškarac bez brkova“ koja je za svoju izvedbu u filmu dobila i nagradu Shooting star koja se dodjeljuje budućim zvijezdama Evropske kinematografije te junaka Zlatnim lavom nagrađenog filma Jasmile Žbanić „Grbavica“ Leona Lučeva. U odličnim sporednim ulogama u filmu koji iznova pokazuje beskrajni talenat naše autorke gledamo glavnu junakinju „Grbavice“ i jednu od najboljih glumica balkana svih vremena Mirjanu Karanović te Ermina Bravu koga pamtimo po glavnoj ulozi u još jednom BH hitu „Rimejk“ .

Glavni likovi filma „Na putu“ su dvoje mladih ljudi, Luna i Amar u naporima da prevaziđu prepreke koje prijete njihovoj ljubavi. Nakon Amarove dramatične promjene u jednoj konzervativnoj vjerskoj zajednici, Luna daje sve od sebe da otkrije da li je ljubav zaista dovoljna da njih dvoje ostanu zajedno na putu ka životu u sreći...

„Na putu“ je na repertoaru od 26. februara, dan nakon BH premijere filma u dvorani Zetra a ulaznice za niz projekcija prvog filma koji se prikazuje u Cinema City sa dvije filmske kopije već su u prodaji na blagajnama multiplexa.

Na repertoar Cinema City od 25.02. stiže i jedan od najočekivanijih filmova 2010.godine iz holivudske produkcije, horor triler „Vukodolak“ (The Wolfman). Novu visokoprofilnu adaptaciju priče jednom od najpoznatijih filmskih čudovišta rediteljski potpisuje tvorac hitova „Jurski park III“ i „Hidalgo“ Joe Johnston a u naslovnoj ulozi ovaj put gledamo neponovljivog portorikanskog glumca i dobitnika Oskara Benicia Del Tora koji nastavlja niz uspješnih uloga u žanru nakon hitova „Lovina“ i „Sin city“. U vizuelno zapanjujućem filmu sjajne atmosfere koji je u prve dvije sedmice prikazivanja na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 50 miliona dolara u sporednim ulogama gledamo britanskog veterana i još jednog dobitnika Oskara Sir Anthony Hopkinsa, mladu britansku ljepoticu Emily Blunt te sjajnog australijanca Huga Weavinga, čuvenog agenta Smitha iz blockbuster serijala „The Matrix“.

Radnja filma „Vukodlak“ vrti se oko plemića Lovre Talbota koji se deset godina nakon tragične smrti majke vraća u rodni zaselak Victoria Blackmoor na poziv bratove zaručnice Gwen Conliffe. On otkriva da nešto, nezasitno i sa brutalnom snagom i željom za krvi, ubija seljane a potrazi se uskoro pridružuje ambiciozni istražitelj Scotland Yarda...

Priča o smrti koja je prepuna neočekivanog svjetla, ljepote i nade govori o Susie Samon, duhovitoj i hrabroj 14-godišnjoj djevojčici, koja, nakon što je premlada napustila ovaj svijet, posmatra žive iz misterioznog ličnog carstva gdje može da ima sve što poželi ili zamisli, osim da se vrati onima koje voli. Dok se njena porodica bori s ogromnom patnjom i sve većom frustracijom jer policija ne uspijeva da reši zločin, Suzi će pokušati da usmjeri svog oca ka otkrivanju identita njenog ubice. Premijera filma „Vukodlak“ je 25.februara a ulaznice su od prije nekoliko dana na blagajnama multiplexa.

Cinema City je za sve pripadnice ljepšeg spola pripremio i veliku promotivnu akciju 08.mart. Dan žena svi zainteresovani mogu proslaviti uz projekcije najgledanije drame 2010.godine „Priča o prvaku“ (The Blind Side) i BH premijeru romantične drame „Sve što želim to si ti“ (Dear John) a za svaku kupljenu ulaznicu za projekcije partner akcije Vichy poklanja jednu gratis. Pretprodaja ulaznica za Promotivnu akciju 08.mart kreće na blagajnama multiplexa od 25.februara zajedno sa pretprodajom ulaznica za Svjetsku premijeru dugo očekivane filmske adaptacije čuvene bajke „Alisa u zemlji čudesa“ visokoprofilnog umjetničkog dvojca, reditelja Tima Burtona i glavnog glumca Johnny Deppa. Cinema City je u saradnji sa distributerom filma Art Servis pripremio i malu nagradnu igru za pretprodaju ulaznica za „Alisu u zemlji čuda“ pa će tako prvih 10 kupaca dobiti poklon na temu filma (rokovnik, špil karata, šolja, podloga za miša, sat, privjesak za ključeve te specijalna 3D igra).

Sve informacije oko promotivne akcije „08.Mart“ programa prikazivanja, filmova u najavi te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.