NavMenu

Privredna komora RS uputila inicijativu - Broj gostiju prema kvadraturi

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 27.07.2020. 15:32
Komentari
Podeli
(Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske inicijativu da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Predlažu da se i u velikim dvoranama ili salama koje imaju uslove za to omogući održavanje privrednih sastanaka, seminara, konferencija i sl.

- Neprihvatljivo je da se u hotelima i restoranima koji raspolažu značajnim vanjskim i fizički odvojenim unutrašnjim prostorima ograničava broj prisutnih gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem, s obzirom na to da ovakvi kapaciteti zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera - saopšteno je iz PU RS.


Zaključkom je inače propisano da se u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Upućivanje ove inicijative jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružalaca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori Republike Srpske.
Tagovi:
širenje virusa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.