Izvor: travelmagazine.rs | Ponedjeljak, 27.07.2020.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gruzija nudi jednogodišnju vizu digitalnim nomadima

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)
Ukoliko vam postaje sve teže da radite od kuće, možda bi trebalo da razmislite o tome ne samo da izmjestite svoj posao, već i sebe? Danas kada moramo da naučimo da živimo sa virusom korona, vrlo je teško motivisati sebe zaglavljen kod kuće, gledajući u ista četiri zida iz dana u dan, prenosi travelmagazine.rs.

Ako želite da se izvučete iz ovakve pozicije, a da ne oduzimete svoje dragocjene dane odmora, postoji jedan način da radite i uživate u jednom potpuno novom okruženju. Prema pisanju Time Out-a, Gruzija pokreće novi program viza za digitalne nomade.

Gruzija sada nudi jednogodišnju vizu digitalnim nomadima

Inspirisana primjerima Estonije i Barbadosa, Gruzija je odlučila da se okrene digitalnim nomadima koji postaju tip turista koji će u narednim godinama najčešće putovati. Smještena na samoj granici između Evrope i Azije, Gruzija je često smatrana potcijenjenim mjestom. Njena prestonica, Tbilisi, poznata je po prelijepoj arhitekturi, kaldrmisanim ulicama i šarmantnim kafićima. Posjetioci ovde mogu da posjete srednjovjekovne manastire, nevjerovatne planine i stjenovite plaže. I naravno, da isprobaju ukusnu hranu i vino.

A sada, ekonomija Gruzije omogućava "građanima svih zemalja" da rade na daljinu baš ovde, tokom bilo kog vremena dužeg od šest mjeseci. Program viza je uglavnom usmjeren na privatne preduzetnike ili freelance radnike, ali svako ko radi na daljinu može da se prijavi. Naravno, zbog pandemije koronavirusa, svi koji apliciraju moraju da odu u dvonedeljni karantin čim uđu u zemlju. Da biste se prijavili, potrebno je da popunite obrazac za prijavu. Tu ćete morati da unesete vaše lične podatke, potvrdu o zaposlenju i pismo saglasnosti za karantin. Takođe ćete morati da priložite dokaz o putnom osiguranju, koje će vas pokrivati najmanje šest mjeseci.

Ovaj specifični obrazac za prijavu uskoro će biti postavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Time Out. Postoje i druge aplikacije za vizu koje su takođe dostupne putem portala. Gruzija inače planira da ponovo otvori granice prema turistima 31. jula. Ograničenja određenih zemalja, kao i smjernice za kratkotrajni boravak, još uvijek nisu objavljena, prenosi Time Out.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.