NavMenu

PAŠALIĆ: Intervenisaćemo u otkupu mesa

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 27.07.2020. 07:50
Komentari
Podeli
Boris Pašalić (Foto: Ministarstvo poljoprivrede RS)Boris Pašalić
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić najavio je da će resorno ministarstvo intervenisati pri otkupu mesa jer je zbog krize izazvane epidemijom virusa korona došlo do pada konzumacije mesa.

Pašalić je najavio da će Ministarstvo sutra objaviti javni poziv, na koji će moći da se prijave mesoprerađivači, koji su spremni da otkupe određene količine mesa.

- Sa mesoprerađivačima smo prošle sedmice održali sastanak i uvjerili su nas da mogu da apsorbuju do 6.000 utovljenih bikova i 10.000 utovljenih svinja, što bi relaksiralo situaciju - rekao je Pašalić za ATV.


On je naveo da će biti izdvojeno oko 3 mil KM dodatnih sredstava, mimo agrarnog budžeta, da bi se pomoglo proizvođačima mesa, te da se razmatra i mogućnost da se pomogne proizvođačima povrća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.