Izvor: eKapija | Petak, 24.07.2020.| 09:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počele prve obuke za pokretanje startapa u IT sektoru - Poziv za učešće i dalje otvoren

(Foto: TippaPatt/shutterstock.com)
Gradska razvojna agencija CIDEA je saopštila da je počeo prvi krug obuka u sklopu projekta "Podrška za pokretanje STARTUP-a iz oblasti IT-a" koji finansira Evropska unija.

- U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, obuke se održavaju na daljinu uz pomoć digitalnih alata. Projektni tim je pripremio tutorijale koji će da služe u procesu obuka, koji se održava na platformi ZOOM gdje su polaznici podijeljeni u tri grupe koje vode mentori - ističu iz CIDEA-e.

Projekat "Podrška za pokretanje STARTUP-a iz oblasti IT-a" podržava pokretanje novih firmi za lica mlađa od 35 godina u oblasti informacionih tehnologija (oblasti digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga). Ovaj projekat će, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada (MOR) "Započni i unaprijedi svoj posao" ojačati kapacitete 100 osoba mlađih od 35 godina kroz mentorstvo procesa osnivanja preduzeća. Za 20 odabranih mentorstvo za razvoj proizvoda, obuku iz oblasti NLP-a, obezbijeće i dati finansijsku podršku u ukupnoj vrijednosti od 110.000 EUR.

Projekat provodi Gradska razvojna agencija Banjaluka u partnerstvu sa Gradom Banjaluka, Inovacionim centrom Banjaluka – ICBL, Zavodom za zapošljavanje RS – Filijala Banjaluka, Elektrotehničkim fakultetom, firmama Blok projekt, Ad Lab, Media Lab, Telegroup i udruženjima Bit Alijansa i Klub poslovnih žena Republike Srpske.

Ovo lokalno partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta "EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

Grad Banjaluka, Gradska razvojna agencija CIDEA, Inovacioni centar Banja Luka i projekat EU4Business pozivaju mlade osobe, starosti od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja STARTUP/a iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija koje imaju primjenu u IT.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.