NavMenu

Otvoren državni zatvor u Istočnoj Ilidži

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 22.07.2020. 13:02
Komentari
Podeli
(Foto: mpr.gov.ba)
Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH svečano je otvoren danas, 22. jula, u Vojkovićima u opštini Istočna Ilidža, asvečano su ga otvorili ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Zatvor u naselju Vojkovići prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike. Kamen-temeljac za ovaj zatvor postavljen je 2006. godine.

Prema sistematizaciji, u zatvoru će biti zaposleno oko 280 radnika.

Prema ranije objavljenim podacima, izgradnja je finansirana kreditom Razvojne banke Savjeta Evrope u iznosu od 19,3 mil EUR. BiH je uložila 6,45 mil EUR, donacije EU iznose 9,15 mil EUR, tehnička pomoć Evropske komisije 1,7 mil EUR, donacija Švedske je bila 2 mil EUR, a Vlada SAD dala je 1,1 mil USD za obuku zatvorskog osoblja.


Svaka ćelija u kojoj će biti smješten po jedan zatvorenik površine je 12 metara kvadratnih. Izgradnja i funkcionisanje zatvora u potpunosti su usklađeni sa evropskim zatvorskim pravilima i standardima.

Otvaranjem ovog zatvora, trebalo bi da budu značajno rasterećeni kapaciteti entitetskih zatvorskih kapaciteta i riješen problem njihove prebukiranosti, a sve to će doprinijeti i boljoj resocijalizaciji počinilaca "lakših" krivičnih djela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.