NavMenu

Dobri rezultati poslovanja Delta Holdinga u doba krize - U prvoj polovini godine EBITDA za 9,3% viši nego 2019.

Izvor: eKapija Srijeda, 22.07.2020. 07:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)Ilustracija
Poslovni sistem Delta Holdinga objavio je da je u prvoj polovini ove godine ostvario operativni profit prije oporezivanja (EBITDA) od 2,7 milijardi dinara ( oko 22,8 mil EUR) što je 9,3% više nego u istom periodu 2019. godine.

Kako su saopštili iz Delte, za šest mjeseci ostvareni su prihodi od prodaje u iznosu od 30,33 milijarde dinara (257,93 mil EUR), što je 1,5% manje nego u istom periodu prethodne godine. Najveći dio prihoda ostvaren je u oblasti agrara (48%), zatim distribucije (30%).

- Kompanija Delta Real Estate uspjela je da uprkos pandemiji nastavi radove na sva četiri aktivna gradilišta. Nastavljena je izgradnja poslovne zgrade Delta House u Beogradu, šoping-mola Delta Planet u Nišu, Indigo hotela u Beogradu i preuređenje šoping-mola Delta Planet u Varni (Bugarska), koji se priprema za dolazak velikog prodajnog objekta Ikea - kažu iz kompanije.

Hotelska industrija je jedna od najteže pogođenih pandemijom Covid-19, što se odrazilo i na rad hotela Crowne Plaza Beograd, koji je za šest meseci ostvario 19.636 noćenja, odnosno zauzeće od 26,17%. Hoteli InterContinental Ljubljana i Holiday Inn Beograd zbog krize su morali da privremeno obustave rad.


U prvom polugodištu 2020. kompanije u sastavu Delta Holdinga uplatile su u budžet ukupno 5,17 milijardi dinara (43,8 mil EUR).

Iz Delte podsećaju i da je u periodu od 2003. do 2020. godine Delta kao poslovni sistem platila u državni budžet ukupno 2,31 mlrd EUR.

Delta je u prva dva kvartala uložila 132.795 EUR (15,669.839 dinara) u donacije zajednici, društveno odgovorna sponzorstva, edukaciju zaposlenih i solidarne pomoći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.